• Internet
  • Hvordan forbedrer jeg mit wifi/trådløse internet?

Hvordan forbedrer jeg mit wifi/trådløse internet?

Prøv at genstarte din router ved at slukke for strømmen til den, vent ca. 10 sekunder og tænd for strømmen til routeren igen.

Er den stadig langsom, så skal du undersøge om problemet ligger i internetstikket eller i selve routeren. Det gør du ved at koble internetkablet direkte fra internetstikket i væggen til din computer og lave en hastighedstest.

Hvor skal routeren stå?

Det er bedst, at du giver din router en central placering i boligen, da den sender signalet ud som ringe i vandet. Selvom en router måske ikke altid er det flotteste at have stående fremme, skal den helst ikke gemmes væk i et skab eller lignende, da det forstyrrer dens signal (radiobølger).

Hvad kan forstyrre det trådløse signal?

Er der problemer med at få det trådløse netværk til at dække hele din bolig, kan årsagen skyldes forstyrrelser fra andre elementer. Teknologien er følsom over for andre trådløse støjkilder, der udsender radiosignaler. Dette kaldes indstråling og gør, at hastigheden kan blive langsommere og rækkevidden formindskes. Typiske støjkilder i boligen er mikroovne, babyalarmer, mobiltelefoner, strømforsyninger, strømfordelere, dørklokker og andre routere i nærheden fx naboens.

Metalgenstande kan også være signalforstyrrende, så sørg for at routeren ikke står ved ting, der indeholder metal. Det tynde lag metal der findes i spejle, kan for eksempel være forstyrrende.

TIP! Sæt kode på din router, så undgår du ubudne gæster på dit internet.

De mere tekniske wifi betegnelser

Hvis du vil være sikker på at købe en god router, skal du være opmærksom på nogle specifikationer. En router skal som minimum have dual-band eller tri-band, hvilket betyder, at en router kan sende på to eller tre forskellige trådløse frekvenser. De nuværende frekvenser er 2,4 GHz og 5 GHz. Derudover skal den have MIMO (Multiple input, multiple output), og hvis I er flere i boligen, der bruger wifi til at streame, chatte osv., er det ideelt at den har MU-MIMO (Multiple users – Multiple input, multiple output).

Desuden skal du tjekke om routeren kan håndtere den hastighed, du har valgt. Når du fx ser, at en router kan klare 1200 Mbit, så er det et samlet tal for hvor meget båndbredde, der bruges på alle frekvenser og down-/upload.

På webshops kan man ofte under specifikationer se, at der fx vil stå: 300 + 867 (1200 Mbit) eller 600 + 1300 (1900 Mbit). Hvor det lave tal er for 2,4 GHz og det høje er for 5 GHz. Disse tal skal du bruge for at vide, hvilken hastighed routeren reelt kan håndtere.

Derefter skal man lægge mærke til bogstavet/erne ved siden af tallet 802.11. Det kan være a, b, g, n, ac eller ax. Det skal helst hedde ac eller ax, da det er de nyeste standarder.

TIP! Man siger typisk at 2,4 GHz har længere rækkevidde, men at 5 GHz er hurtigere. Så der er en individuel afvejning af mange ting.

Hvis du har en stor bolig med flere etager, eller ønsker at dit wifi også skal række ud i haven, kan det være en fordel for dig at købe et såkaldt mesh system eller wifi forlænger/extender.

Hvis du ønsker en ny router, kan du købe en på Bolignet-Aarhus Webshop.

Diverse links om wifi

Hvordan får man egentligt internet?

Vi sidder her for din skyld…

Driftsforstyrrelser?

Det er en god idé, altid at tjekke vores online driftsstatus inden du kontakter os.

Brug chatfunktionen

Prøv vores automatiske chat her på websiden. Her kan du få hjælp til de mest almindelige spørgsmål, som vores kundeservice hjælper med. Klik på det grønne chatikon nederst til højre for at komme igang. Du kan starte chatten forfra ved at lukke chat vinduet og klikke på chat ikonet igen.

Du kan bl.a. få hjælp til:

  • At få genåbnet dine produkter eller konto
  • At bestille internet eller opgradere dine produkter
  • At betale din regning
  • At ændre kortoplysninger

Find svar på dine spørgsmål herunder

Internet

Playmaker Streaming TV

Andre
spørgsmål

Regninger

Kabel-TV

Vejledninger &
hjælp til opsætning